Bron: Laiguana.tv 23 mei 2020 ~~~

Het tankerschip Fortune, het eerste van de flotilla van vijf Iraanse schepen die met brandstof in Venezuela aankomen, vaart vanaf zaterdagavond 23 mei in Venezolaanse wateren, in het noordelijke deel van de staat Sucre. Dit is wat satellietfoto’s onthullen via de website marinetraffic.com.

Vanaf het oversteken van de zeegrens van Trinidad en Tobago wordt het Iraanse schip door twee patrouilleboten van de Bolivariaanse Nationale Strijdkrachten (Fanb) begeleid naar de eindbestemming, die een raffinaderij in het land zal zijn. De Venezolaanse luchtmacht neemt ook deel aan de escorte.

In totaal zullen vijf schepen uit de Islamitische Republiek Iran geleidelijk aan op Venezolaans grondgebied aankomen. De flotilla bestaat uit de schepen met de namen “Clavel”, “Petunia”, “Forest” en “Faxon”.

Deze actie, die het vermelden waard is, is in het kader van een bilaterale samenwerking tussen Venezuela en Iran en met banden van vriendschap en broederschap die hun volkeren verenigen, in het bijzonder te midden van de Amerikaanse sancties tegen de Caraïbische natie.

In Venezolaanse territoriale wateren, 23 mei 20:41 lokale tijd
Dicht bij de haven van bestemming, met een snelheid van 14knopen/uur
24 mei, 04:45 lokale tijd