Bron: TelesurTV  5 april 2020 ~~~

“Wij in Venezuela willen geen gewapend conflict in onze regio. We willen broederlijke relaties, samenwerking, uitwisseling en respect,” zei hij.

In een brief van zondag waarschuwde de Venezolaanse president Nicolás Maduro de regering van de Amerikaanse president Donald Trump voor het nemen van onverstandige militaire beslissingen tegen de Bolivariaanse Republiek.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza las zondag een brief voor die de Venezolaanse president Maduro naar het volk van de Verenigde Staten stuurde, na de recente bedreigingen van Washington tegen de Bolivariaanse Republiek.

In de brief gaf het staatshoofd aan dat “wij in Venezuela geen gewapend conflict in onze natie willen, wij kunnen geen oorlogsdreigingen accepteren”, en drong er bij het Amerikaanse volk op aan om niet te geloven in de argumenten die Trump aangeeft voor het aanvallen van Venezuela.

President Maduro drong er bij het volk in de Verenigde Staten op aan om de uitspraken van Trump over “de strijd tegen de drugshandel” niet te geloven, en noemde deze beweringen van de Amerikaanse leider vals en ongegrond.

In de tekst verwierp president Nicolás Maduro de dreigementen van de Trump-regering tegen Venezuela die de regio naar een duur, bloedig en oneindig gewapend conflict zullen leiden.

“Wij in Venezuela willen geen gewapend conflict in onze regio. Wij willen broederlijke relaties, samenwerking, uitwisseling en respect, “zei hij.

Hij verklaarde dat het land geen oorlogsdreigingen of blokkades kan accepteren, noch het voornemen om een internationale voogdij te installeren die de soevereiniteit schendt en de vooruitgang van het afgelopen jaar in de politieke dialoog tussen de regering en een groot deel van de Venezolaanse oppositie negeert.

Na solidariteit te hebben betoond met het Amerikaanse volk dat lijdt onder de COVID-19-pandemie, riep hij het volk van het land op om zijn leiders ter verantwoording te roepen en hen te dwingen hun aandacht en middelen te richten op de noodzakelijke en dringende bestrijding van de pandemie.

Verder verzocht hij om het staken van de militaire dreigingen, het beëindigen van de illegale sancties en de blokkade die de toegang tot humanitaire hulpgoederen beperkt, die vandaag de dag zo noodzakelijk zijn in het land om dit virus te bestrijden.

“Ik vraag u, van harte, niet toe te staan dat uw land opnieuw in een ander eindeloos conflict wordt getrokken; een ander Vietnam of een ander Irak, maar deze keer dichter bij huis”, zo staat in de brief te lezen.


Van de Redactie : Deze brief van President Maduro had ook aan het Nederlandse volk gericht kunnen zijn.
Onze regering erkent officieel (doch volledig illegaal) de Amerikaanse marionet Guaido als de (staatsgreep-)President van Venezuela; verplicht Venezolanen tot een visumaanvraag (max 8000) om de koloniaal-Nederlandse eilanden in hun regio te bezoeken; heeft Curacao een SoFA (vrijbrief-verdrag) met het Amerikaanse leger laten tekenen; onderschrijft de oorlogstaal van Pompei, Pence en Trump en heeft plannen om ons grootste oorlogsschip, het amfibie-aanval-support-schip LNHMS Karel Doorman naar de regio te sturen.
[Update]: De LNHMS Karel Doorman is op 13 april uit den Helder vertrokken en zal vanaf 24 april voor onbepaalde tijd in de zuid-Caribische zee standby beschikbaar zijn, zogenaamd om onze koloniale rijksgebieden te helpen met de bestrijding van het corona-virus. Een tweede Oorlogschip van Nederland, de LNHMS Groningen is al in de gespannen regio aanwezig. Ze zijn in coördinatie met de oorlogsschepen van de VS, Frankrijk, en Engeland verwikkeld in een misdaad van agressie en mogelijk ook van oorlog tegen de Bolivariaanse Republiek van Venezuela.