bron: Bolivia Noticias de Bolivia 11 oktober 2019 ~~~

La Paz. De president van Bolivia, Evo Morales, presenteerde de eerste elektrische auto die in Bolivia is ontworpen en geproduceerd. Het voertuig is ontwikkeld in het industriegebied van Llajta bij Cochabamba door het lokale bedrijf Quantum.

In het handelsgebied van Llajta wordt de lokale industrie uitgebreid. Dit is ook de locatie van de instituties voor de bevordering van de technische ontwikkeling. De belangrijkste faciliteiten voor de lithiumproductie bevinden zich in dit gebied van Bolivia. Het lichtmetalen lithium is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van dit autoproductiepotentieel. Op dit moment is China de grootste producent van elektrische auto’s.

President Morales benadrukte de nieuwe economische strategie om de binnenlandse markt te versterken. Hij riep de Bolivianen op om de voorkeur te geven aan producten van de lokale industrie. Tegelijkertijd benadrukte Morales hoe belangrijk deze sprong naar een productieindustrie voor het land is. Deze industriële sprong is een precedent in de geschiedenis van Bolivia. Hij beschreef de lokale industrie als de trots van het land, die door de bevolking moet worden geaccepteerd en ondersteund. Het land heeft al veel wetenschappers die elektrische voertuigen ontwerpen. De belangrijkste taak is nu om lithium in het productieproces op te nemen.

Een van de grootste problemen voor deze nieuwe voertuigen zijn echter de registratiebeperkingen. Morales kondigde aan dat er nieuwe regelgeving zou komen en dat de normen optimaal zouden worden ontworpen. De rechterlijke macht doet er alles aan om ervoor te zorgen dat deze nieuwe auto binnenkort in de straten van Bolivia te zien is.

Desde Cochabamba Presentan el Primer Auto Eléctrico Ensamblado en Bolivia – Noticias de Bolivia